10 Mayıs 2014 Cumartesi

Kuşkonmaz ve Mantarlı Makarna



Kuşkonmazlı son tarif makarna demiş idim. On beş bilemediniz yirmi dakikada hazır olacak nefis bir makarna bu. Dilediğiniz makarnayı bir yandan sosunu hazır edivereceksiniz. Bunun için zeytinyağında piyazlık doğranmış soğanları yakmadan dikkatlice sarartın. Ocağın altını açıp mantar ve kapya biber ekleyin, çevriştirip iki üç santimetre boyunda kırılmış kuşkonmazları ve dilediğiniz kadar çam fıstığını ekleyip sadece birkaç dakika pişirin. Şimdi biraz krema, tuz ve karabiberle son dokunuşu yapıp yine hepi topu üç dört dakikada ocağın altını kapatın.

Makarnanız haşlandı zaten, iyice süzüp sosla buluşturun, üzerine ince kıyılmış maydonoz ve parmesan peyniri ile servis yapın.

Bu kadar, hakkaten!


1 yorum:

Mine Tozanlıoğlu dedi ki...

taze kuşkonmazla karşılaşır karşılaşmaz denenecektir:) ellerine sağlık

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin