13 Şubat 2009 Cuma

Pastırmalı Kurufasülye

Malzemeler:



  • Kuru fasulye

  • Kurusoğan
  • Dilimlenmiş pastırma
  • Sıvıyağ
  • Tuz, su
  • Salça
  • Kimyon

Yapılışı:

Kurufasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayana kadar pişirin. Sıvıyağda önce yemeklik doğranmış soğanları, sonra da çemenleri ayrılmış ve doğranmış pastırmaları kavurun, salçasını ekleyip biraz daha kavurun ve kaşığın ucuyla un ekleyip, bir iki çevirip suyunu koyun. Kurufasulye, tuz ve kimyonunu da katıp tamamen pişene kadar önce az ateşte sonra tam pişeceği sırada harlı ateşte tutup özlü, kıvamlı bir yemek olmasını sağlayın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin